به گزارش خبرنگار مهر، در بیانیهای که انجمن عکاسان ایران خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تهیه کنندگان سینما و ... منتشر کرده است با اشاره به شرایط کنونی عکاسی فیلم از نبود امنیت شغلی عکاسان انتقاد شده است.
در این بیانیه آمده است: احساس امنیت به آرامش و رضایت خاطر و عدم آن موجب بروز اختلال خواهد شد. عدم امنیت ، هیجان نامطلوبی است که در ردیف فشارهای روانی آسیب زننده قرار می گیرد.
جایگاه امنیت در بدست آوردن زندگی سالم و مطمئن در نظریه "مازلو" (نظریهپرداز و روانشناس) مطرح شده است. یکی از آثار امنیت، رضایت شغلی است که خود از مولفههای مختلف تشکیل شده و امنیت شغلی یکی از آنهاست.
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: نقش عکس در معرفی و تبلیغات فیلمهای سینمایی بر همگان روشن است. حتی سالها قبل از اینکه سینما پا به عرصه وجود نهد، عکاسی صحنه وجود داشته و صاحبان سالنهای نمایش از تاثیر این ابزار غافل نبودند. هنرمندان با تهیه عکس از صحنه های محتلف اجرای تئاتر و قرار دادن آنها در جلو سالن نمایش نسبت به جذب تماشاچی اقدام میکردند. سینما نیز با همین روش از این ابزار بهره جست و از عکس به عنوان اولین، مهمترین و تاثیر گذارترین وسیله در جهت تبلیغات فیلم به صورت عکس ویترین سینما، پوستر، تراکت، سردر، بیلبورد، تبلیغات در فضای مجازی و سایر تبلیغات محیطی استفاده کرد.
این بیانیه با اشاره با بیان اینکه انجمن عکاسان سینما اولین تشکل عکاسی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است، افزوده است: انجمن عکاسان سینمای ایران با جذب عکاسان حرفه ای، با تجربه و تحصیل کرده و آشنا به مقوله سینما، این وظیفه را به عهده دارد. عکاسانی که طی سالها عکاسی فیلم با عشق و علاقه به این حرفه مشغول و تنها منبع درآمد زندگی ایشان فعالیت در این رشته می باشد. متاسفانه عده ای تهیه کننده نوپا و غیر حرفه ای با بکار گماردن عکاسان ناآشنا به سینما و عکاسی فیلم، علاوه بر به خطر انداختن صعنت سینما و سرمایه، که بعضا سرمایه دولتی است. باعث بیکاری و عدم امنیت روانی و شغلی عکاسان حرفه ای سینما شده اند.
در بیانیه انجمن عکاسان سینمای ایران همچنین ضمن تقدیر از متولیان سینما و معاونت سینمائی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در راستای ایجاد امنیت شغلی عکاسان اضافه کرده است: متاسفانه با گذشت چند سال و توقف روند این حرکت، همچنان شاهد حضور عکاسان غیر حرفه ای و ناآشنا به صنعت سینما در پروژه های فاخر و میلیاردی هستیم. اکثر این پروژه ها در بخشهای مختلف از عوامل حرفه ای و با تجربه و با رعایت تمامی حقوق تعریف شده بهره جسته و فقط در بخش عکس نیاز به صرفه جویی را احساس می کنند.
در پایان بیانیه آمده است: در خاتمه ما اعضای انجمن عکاسان سینمای ایران، رعایت حقوق حرفه ای و ایجاد امنیت شغلی از سوی مدیریت سینمای ایران که خود، همواره از بانیان ترویج امنیت و رضایت شغلی و حمایت از هنرمندان است و همچنین تهیه کنندگان سینما در جهت جلوگیری از حضور عکاسان غیر حرفه ای و بهکار گماردن عکاسان حرفه ای و با تجربه در پروژه های سینمایی را خواستاریم.
نظر شما